Πανεπιστήμιο της Χρονιάς 2012/13 το Heriot Watt University Εδιμβούργου για 2ο συνεχές έτος

Άλλη μια σημαντική διάκριση για το Heriot Watt University του Εδιμβούργου (HWU). Η εφημερίδα Sunday Times έρχεται να επικυρώσει τα επιτεύγματα και να προσδώσει ακόμα μεγαλύτερο κύρος στο Κορυφαίο Σκωτσέζικο Πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με το Sunday Times University Guide το HWU βραβεύθηκε ως το καλύτερο «Σκωτσέζικο Πανεπιστήμιο της Χρονιάς 2012/13» και μάλιστα για 2η συνεχή χρονιά αφού είχε απονεμηθεί αντίστοιχη βράβευση και την περσινή χρονιά.

Μάλιστα, η έγκριτη εφημερίδα Sunday Times το κατατάσσει ως 9ο καλύτερο Πανεπιστήμιο στην Μεγάλη Βρετανία (ανάμεσα σε 128 κρατικά πανεπιστήμια) και το καλύτερο (1ο) στην φοιτητική ικανοποίηση. Επιπλέον ανεξάρτητη έρευνα από την ένωση φοιτητών (National Student Survey, 2012) το κατατάσσει και αυτή καλύτερο Πανεπιστήμιο στην Σκωτία και 40 καλύτερο στη Μεγάλη Βρετανία. Όσο αφορά την απορρόφηση των αποφοίτων του, το Πανεπιστήμιο Heriot Watt είναι στα 10 καλύτερα στην Μεγάλη Βρετανία αφού το 94% απορροφάται μέσα στους 6 πρώτους μήνες από την αποφοίτηση (National Student Survey). Στη σημερινή περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης τα στελέχη ολοένα και περισσότερο αντιλαμβάνονται ότι η απόκτηση ισχυρών προσόντων είναι εντελώς απαραίτητη για τη μείωση των πιθανοτήτων απώλειας της εργασίας τους ή την ταχύτατη επανένταξη στην αγορά εργασίας. Έτσι το στοιχείο αυτό της υψηλής απορροφητικότητας αποκτά ιδιαίτερη αξία εάν μάλιστα λάβουμε υπόψη την αυξημένη κινητικότητα που παρατηρείται σε παγκόσμιο επίπεδο για αναζήτηση καλής εργασίας.

Αποδεικνύεται δε στην πράξη ότι η απόκτηση ενός σοβαρού και με διεθνή αναγνώριση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών αποτελεί και για τις επιχειρήσεις ένα εξαιρετικά σημαντικό κριτήριο επιλογής υποψηφίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση και την αντίστοιχη αξιολόγηση των έγκυρων Financial Times, το ΜΒΑ του EdinburghBusinessSchool που είναι η Μεταπτυχιακή Σχολή Διοίκησης του HWU, διατηρεί τα τελευταία 4 χρόνια τον τίτλο του δημοφιλέστερου και πιο περιζήτητου ΜΒΑ παγκοσμίως (http://rankings.ft.com/businessschoolrankings/online-mba-2011). Σύμφωνα δε με το έγκριτο περιοδικό Fortune, το 40% των πιο επιτυχημένων επιχειρήσεων στον κόσμο έχουν στο δυναμικό τους αποφοίτους του συγκεκριμένου προγράμματος (Fortune 500).

Το HWU συνεργάζεται με το CeMS (CentreofEuropeanManagementStudieswww.cems.gr) συμβάλλοντας στην προσέλκυση των σπουδαστών των μεταπτυχιακών προγραμμάτων με τη μορφή της ευέλικτης εμπλουτισμένης μάθησης απ’ όπου κι αν βρίσκεται ο σπουδαστής με πλήρη προσαρμογή στις εκάστοτε προσωπικές του συνθήκες μέσα από παγκόσμιες τάξεις που παρέχουν και ανάλογες δυνατότητες και δικτύωση. Σημειωτέο ότι τα δίδακτρα για τους σπουδαστές αυτούς είναι 57% φθηνότερα απ’ ότι για τα ίδια προγράμματα στη Μεγ. Βρετανία.